trečiadienis, gegužės 11

Kepta vištytė












Kavos vyniotinis su riešutais


8 porcijos
gaminimo laikas: 30 min

250 g lazdynų riešutų
4 kiaušiniai
120 g cukraus
60 g krakmolo
60 g miltų
400 ml grietinėlės
100 g cukraus pudros
1 puodelis exspress kavos
4-5 v.š. konjako

- riešutus pakepti, kad gražiai nusiimtų odelė
- 80 g riešutų susmulkinti iki miltų konsistencijos, likusius sukapoti
- kiaušinius išplakti su cukrumi iki tol kol masė pakils kelis kartus
- birius produktus: miltus, krakmolą, vanilinį cukrų, riešutų miltus, kepimo miltelius sumaišyti
- gautą birių produktų masę per kelis kartus įmaišyti į kiaušinių masę
- tešlą supilti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi
- orkaitę įkaitinti iki 180-200 C temperatūros ir kepti 10-15 min
- iškeptą biskvitą atvėsinti
- grietinėlę su cukraus pudra išplakti ir įmaišyti kavą
- biskvitą apšlakstyti konjaku
- užtepti ant biskvito grietinėlę (pasilikti 5 v.š. giretinėlės) ir suformuoti vyniotinį
- vyniotinį aptepti likusia grietinėle ir apibarstyti likusiais riešutais

Gaivus tinkantis prie kavos vyniotinis :)

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Tinginių vaisių salotos


Porcijų skaičius ir gaminimo trukmė priklauso nuo turimų vaisių ir alkio jausmo :)

Naudoju vaisius kokius turiu:

mandarinai
obuoliai
braškės
bananai
apelsinai
citrina

- visus vaisius, išskyrus apelsinus supjaustyti norimo dydžio gabalėliais
- užpilti šviežiomis apelsinų ir citrinos sultymis
- jei nedalyvaus valgyme vaikai, labai tinka saldus likeris, kaip vyšnių, aviečių ar dar koks uoginis :)

Patieksti išskabtuotoje apelsino žievelėje ir labai tiktų plakta grietinėlė :)

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Vištienos kotletukai


3-4 porcijos
gaminimo laikas: 30 min

500 g vištienos, be kaulo
2-3 v.š. majonezo
3 riekės batono
sauja šviežių krapų
druskos
pipirų
aliejaus su sviestu kepimui
100-200 ml vištienos sultinio troškinimui

- vištieną, batoną, krapus sumalti mėsmale
- įmaišyti prieskonius ir majonezą
- įkaitinti keptuvę su aliejaus ir sviesto mišiniu
- formuoti norimo dydžio kotletukus ir kepti kol gražiai apskrus
- supilti sultinį ir patroškinti 15 min

Lengvi, purūs kotletukai :) Kuriuos patiekti siūlau su šviežiomis daržovėmis, labiausiai tiktų pavasariniai ridikėliai ir salotos :)

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Tefteliai

Kai norisi ko nors paprasto ir primenančio metus praleistus vaikų darželyje :)

3 porcijos 
gaminimo laikas: apie valandą

400 g veršienos per puse su kiauliena faršo
70 g ryžių (sausų)
1 morka
1 svogūnas
1 v.š. majonezo
druskos
pipirų

- ryžius išvirti sūdytame vandenyje
- visus komponentus sumaišyti 
- suformuoti norimo dydžio rutuliukus
- rutuliukus sudėti į indą skirtą kepti orkaitėje
- užpilti padažu (padažo gaminimas pateiktas apačioje)
- orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros ir kepti apie 50 min uždengus ir dar 5 min atidengus, kad gražiai apskrustų

Padažas:

1/2 vandens
4 v.š. pomidorų padažo
2 v.š. grietinės
2 v.š. majonezo
1 v.š. miltų
druskos
pipirų

- visus komponentus sumaišyti, kad neliktų miltų gumuliukų

Patiekti su bulvių koše ir kopūstų salotomis :) man taip pasirodė arčiausiai nostalgiškų prisiminimų apie darželį :) 

Skanaus :) 

Receptą radau http://aj-receptai.blogspot.com/ :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Picos pagrindas pagal Gordon Ramzay :)


Kol kas kiek bandžiau visokiausių picos pagrindų receptų, jie visi kažkuo netiko, vis kažkas juose buvo ne taip. O šis receptas vienas iš paprasčiausių ir lengviausiai paruošiamų. Bet ne tai svarbiausia - svarbiausia tai, kad 
JIS NUOSTABUS
 Tiksliau nuostabus tiems, aks mėgsta traškų picos pagrindą ir ne tokį, kuris kaip pagrindas, sudaro 2/3 picos. Nes dauguma iš mano bandytų receptų būdavo būtent tokie, kad vieną kartą draugas pasakė "nenoriu aš to batono :(". O šis trapus, lengvai ir plonai iškočiojamas, galima vadinti picos stebūklas :) 


didėlei draugų kompanijai :)
gaminimo laikas: tešlai paruošti 5min, laikyti kol pakils - min 2 val, kepti 20 min

Tešla:

500 g kvietinių miltų
pakelis sausų mielių
120 ml šilto vandens
100 ml vandens
druskos

- maišant sausus produktus virtuviniame kombaine supilti pirmiausia visą šiltą vandeni, o po to po truputi pilti vandenį, tol kol jau pradės formuotis tešlos gumulas
- susiformavus gumului baigti minkyti rankomis kol tešla taps tampri
- sudėti tešlos gumulą, į aliejumi pateptą dubenį ir palikti uždengus kur šilta - laikyti minimaliai dvi valandas

Dėkite ant iškočioto pagrindo, tai ką mėgstate ir tikrai nenusivilsite :)

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Plytelės su migdolais ir šokoladu


20 plytelių
gaminimo laikas - 30 min

4 kiaušiniai
100 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 v.š. romo esencijos
50 g migdolų pudros
50 g krakmolo
50 g džiuvėsėlių miltų
1 a.š. kepimo miltelių
50 g šokolado drožlių
4 v.š. uogienės (skaniausia apelsinų)
15 g sviesto
100 g šokolado

- išplakti kiaušinius kol pasidarys putota masė
- sumaišyti cukrų su vaniliniu cukrumi ir palaipsniui supilti į kiaušinių masę, pilti plakant
- plakti apie dvi minutes
- įmaišyti romo esenciją
- atskirai sumaišyti likusius birius produktus - migdolų pudrą, krakmolą, džiuvėsėlių miltus, kepimo miltelius ir šokolado drožles
- palaipsniui sujungti birius produktus su kiaušinių ir cukraus mase
- tešlą supilti į sviestu išteptą skardą arba ant kepimo popieriaus (man patogiau ant kepimo popieriaus, nes lengviau nusiema iškepus :)
- orakaitę įkaitinti 180-200 C ir kepti 10-15 min
- iškeptą biskvitą išversti ant cukrumi pabarstyto pagrindo
- uogiene atskietsi vandeniu (vandens apie du valgomus šaukstus) ir užtepti ant biskvito
- palikti ataušti
- ant ataušusio biskvito galima tepti šokolado glajų
- papuošti :) puošiau baltuoju šokoladu ir labai tiko, nes skoniai visiškai nesikirto :)
- supjaustyti norimo dydžio kvadratėliais, man gavosi 20 kvadratėlių (8x8 cm)

Šokolado glajaus paruošimas:
- puode įstatytame į indą su karštu vandeniu, vis maišant ištirpinti sviestą su šokoladu


Labai labai skanūs, bet kartu ir labai saldūs pyragėliai :)

Skanaus

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams