12 keksiukų
Keksiukams/torčiukams reikės
Pirmas sluoksnis
1 kiaušinis
190 g miltų
120 g cukraus
40 g kakavos miltelių
40 ml saulėgrąžų aliejaus
1/2 a.š. balto vyno acto
1/2 a.š. vanilinio cukraus
125 ml vandens
- orkaitę įkaitinti iki 175 C laipsnių
- sausus produktus (miltai, kakava, kepimo milteliai, cukrus, vanilinis cukrus) sumaišyti
- skystus produktus (alieju, kiaušinį, vyno actą, vandenį) išplakti atskirai
- lengvai maišant sujungti byrius ir skystus produktus
- i keksiukų formeles supilti masę, kad užpildytų 2/3 kepimo formelių
Antras torčiukų sluoksnis
Maskarponės kreminis:
125 g maskarponės
60 g cukraus
1 kiaušinis
1/2 a.š. vanilinio cukraus
100 g sukapoto pieniško šokolado
žiupsnelis druskos
- mikseriu išplakti visus produktus
- šokoladą sukapoti ir palengva įmaiyti į išplaktą maskarponės masę
- gautą masę sukrėsti ant pirmo sluoksnio
- kepti 175 C temperatūroje apie 20 minučių
- iškeptus keksiukus atvėsinti
Glajus
300 g cukraus pudros
50 g sviesto (kambario temperatūros)
125 g maskarponės
- cukraus pudrą išplakti su svietsu ir paskarpone iki purios masės
- ja aptepti atvėsintus keksiukus
Gaunasi sunkūs, gana kieti ir laaabai šokoladiniai (tikrai ne tokie kokius įpratę visi gaminti), vat dėl jų konsistencijos ir nesiverčia liežuvis juos spavadinti keksiukais, man čia tikrų tikriausi torčiukai :)
Receptas iš www.keksiukai.lt
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams