28 cm skersmens kepimo forma
gaminimo laikas: 15 min ruošti, apie valandą šaldyti tešlą ir apie 60 min kepti
Tešla
100 g cukraus
100 g sviesto
200 g miltų
1 kiaušinis
1 a.š. kepimo miltelių
- visus indigridientus sudėti į virtuvinio kombaino indą (eiliškumas nesvarbu) ir ant mažo greičio suminkyti gumulą tešlos (galima ir rankomis, minkant rankomis svarbu kad neliktu gumuliuku)
- tešlą įvynioti į maistinę plėvelę ir padėti šaltai valandai
- laikyti kol sukietės (atšals), kad būtų lengviau išdėti kepimo inde
Įdaras
500 g varškės
2 kiaušiniai
100 g cukraus
1 pakelis pudingo (tinka tik vanilinis arba avietinis, jokiu būdu ne šokoladinis)
1 stiklinė pieno
3 v.š. aliejaus
100 g migdolų plokštelių
- pieną sumaišyti su pudingo milteliais, kad neliktu gumuliukų
- kitame inde išmaišyti kitus produktus: varškę, cukrų, aliejų, kiaušinius
- pudingą sujungti su varškės mišiniu
- įmaišyti migdolų plokšteles
dabar sujungti tešlą su įdaru :)
- tešla iškloti kepimo formą išteptą sviestu su krašteliais, kad kraštelių aukštis būtų 2 cm
- supilti įdarą ir dėti į įkaitintą iki 170 C temperatūra orkaitę
- kepti apie valandą, kol tešla taps auksinės spalvos
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams