pirmadienis, gegužės 2

Vištiena su ryžių makaronais


3 porcijos
gaminimo laikas: 30 min

450 g vištienos file
1 saldžioji paprika
3 morkos
1 svogūnas
50 g ryžių makaronų
1 česnako skiltelė
3 v.š. žuvies padažo
3 v.š. paprikų padažo (aštraus)
3 v.š. sojų padažo
aliejaus kepimui

- daržoves supjaustyti juostelėmis ir pakepti aliejuje
- atskirai pakepti juostelėmis pjaustytą vištieną
- paruošti makaronus: sudėti i puodą su vandeniu ir užvirti, tada perpilti šaltu vandeniu
- visus komponentus sumaišyti vienoje keptuvėje
- sudėti padažus

Labai lengvas, greitai paruošiamas ir skanus patiekalas pritaikytas europiečio skrandžiui :)
Prie patiekalo garnyro net nebereikia, nes ir daržovės ir mėsa ir makaronai :)

Skanaus

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Riešutinis vyniotinis


6 asmenims
gaminimo laikas: 30 min

Biskvitui

95 g minkšto sviesto
85 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
5 kiaušiniai
2 v.š. romo
75 g miltų
1a.š. kepimo miltelių

- kiaušinio trynius išsukti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi
- į kiaušinio masę sudėti minkštą sviestą, romą ir taip pat gerai išsukti
- įsijoti miltus su kepimo milteliais
- viską gerai išsukti, kad neliktų gumulėlių
- kiaušinio baltymus išplakti iki standžių putų ir įmaišyti į trinių masę
- gautą masę sukrėsti į maždaug 30x30 cm skardą išteptą sviestu
- kepti orakaitėje įkaitintoje iki 175-200 C temperatūros apie 15-20 minučių

Įdaras

100 g ananasų uogienės
100 g kapotų migdolų
100 g kapoto šokolado

- visus komponentus sumaišyti ir ištepti atvėsintą biskvito lakštą
- išteptą įdaru biskvito lakštą suvynioti ir palikti prislėgtą porai valandų
- aptepti lydytu šokoladu

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams