ketvirtadienis, vasario 24
Spurgos (Jamie Oliver)
maždaug 25 spurgos
1 pakelis sausų mielių (7g)
70 g cukraus
500 g miltų
320 ml nenugriebto pieno
2 citrinos žievelės
1 apelsino žievelė
80 g sviesto
1 l aliejaus (kepimui)
- mieles sudėti su šaukštu cukraus bei šaukštu miltų į didelį dubenį ir užpilti šiltu pienu
- pastatyti šiltoje vietoje, kad mišinys suputotų
- paskui sudėti likusius produktus (likusį cukrų, miltus, citrinos ir apelsino žieveles, sviestą)
- viską išminkyti ir suformuoti tešlos rutulį
- jei rutulys limpa, nieko tokio, tiesiog reikia įberti daugiau miltų
- tešlą minkyti apie 5 min, kol ji taps glotni ir blizgi
- sudėti į dubenį ir palikti šiltai apie valandą
- kai tešla pakils dvigubai, ją vėl išminkyti
- ant miltuoto paviršiaus iškočioti tešlą 1 cm storiu
- išspausti 5 cm skersmens apie 25 vienetus apskritimų ir sudėti į riebalais išteptą skardą, kad vėl pakiltų
- būtinai palikti tarpelius, nes tešla kils
- palikti 45 min kilti
- kai tešlos skritulėliai padvigubės, kikviename skritulėlyje padaryti skylutes
- puode įkaitinti aliejų
- spurgas kepti porcijomis
- maždaug viena porcija kepa apie 2 minutes
- iškeptas spurgas sudėti ant servetėlių, kad susigertų riebalai
- iškeptas spurgas pabarstyti cukrumi ir patiekti šiltas
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Bandelės su uogiene
12 bandelių
gaminimo laikas: 10 min, kildinti apie 1-2 val, kepti 30 min
400 g miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
50 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 tryniai
200 ml pieno
200 g sviesto
vienos citrinos žievelė
mėgstamos uogienės
- dideliame dubenyje sumaišyti mieles su miltais
- suberti cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, įmušti 3 kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę ištirpinto sviesto ir viską gerai išmaišyti
- palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol tešla pakils mažiausiai dvigubai
- vėl paminkyti ir iškočioti 1 cm storio lakštą, kurį supjaustyti 6x8 cm stačiakampiais
- kiekvieną stačiakampį aptepti uogiene ir suvynioti
- ritinėlius aptepti likusiu 100 g ištirpinto sviesto
- sudėlioti skardoje paliekant tarpus tarp andelių
- vėl palaikyti šiltai, kol jie padvigubės
- dėti į įkaitintą orkaitę iki 200 C šilumos
- kepti 30 min, kol apskrus
Patiekti šiltas arba šaltas apibarstytas cukraus pudra :) Labai skanios ir lengvos bandelės :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Valentino dienos tortas
4 porcijos (mažesnio iškepti nemoku :)
gaminimo laikas: biskvitui 30 min, žele 15 min, visa kita 20 min
Biskvitui reikės (forma 16 cm skersmuo):
2 kiaušiniai
1/2 siklinės miltų
1/4 stiklinės cukraus
1/2 vanilės ekstrakto
mažas žiupsnelis kepimo milteliu
Sirupui (apšlakstyti biskvitui)
4 mandarinų sulčių
Įdarui
1 bananas
400 ml plakamos grietinėlės
3 v.š. cukraus
Žele
pakelis mėgstamos (šiuo atveju braškinės) žele
300 ml šilto vandens
- Ruošiame biskvitą :)
- kombaine išplakti kiašinius su cukrumi, plakti kol masė patrigubės ir taps balta (tik neperplakti, kd netaptų sausa)
- atskirame inde sumaišyti sausus produktus (miltus, kepimo miltelius)
- atsargiai įmaiyti birius produktus į plaktus kiaušinius
- atsargiai (daug nemaišant) įmaišyti vanilės ekstraktą
- kepti 12-15 min 190 C temperatūros orkaitėje
- išėmus atvėsinti ir perpjauti į dvi dalis
- pasiruošti žele :)
- šiltame vandenyje ištirpinti žele
- supilti į tą pačia formą kuriame buvo keptas biskvitas ir dėti į šaldymo kamera kol sušals
- ruošiame įdarą :)
- bananą susipjaustyti riekelėmis
- grietinėlę išplakti su cukrumi
- sluoksniuojame tortą :)
- pirmą biskvito sluoksnį apšlakstome mandarinų sultimis
- sudedame puse banano riekelių
- tepame puse grietinėlės
- antras sluoksnis apšlakstytas mandarinų sultimis
- dedame likusias banano riekeles
- gražiai užklojame žele
- šonus aptaisome grietinėle
- jei yra noras, galima papuošti pabarstukais
- pats lengviausias, nereikalaujantis daug laiko šventinis tortas :)
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)