penktadienis, balandžio 29
Kotletukai su džiovintais grybais ir lęšių koše
3 porcijos
gaminimo laikas: apie valandą
Kotletukams
600 g veršienos su jautiena faršo
2 saujos džiovintų grybų (naudojau džiovintus baravykus)
1 raudonas svogūnas (didelis)
1 kiaušinis
200 ml grietinėlės
druska
pipirai
sviesto ir aliejaus kepimui
- pasiruošti grybus. tai yra juos išmirkyti ir supjaustyti kuo smulkiau
- svogūną susmulkinti kuo smulkiau
- pusę svogūno ir grybus pakepti svieste
- faršą sumaišyti su kaiušiniu, pipirais ir druska
- suformuoti kotletukus į kurių vidų įdėti po šaukštą grybų masės
- apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje, kepti kol gražiai apskrus iš visų pusių
- užpilti grietinėlę ir patroškinti apie 20-30 min
Lęšių košė
100 g lęšių (sausų)
50 ml grietinėlės
1 v.š. sviesto
druskos
pipirų
- lęšius išmirkyti vandenyje apie pora valandų
- virti kol suminkštės pasūdytame vandenyje
- išvirus nusunkti vandenį
- supilti grietinėlę ir pašildyti kol grietinėlė sušils
- blenderiu sutrinti
- paskaninti sviestu
- pagardinti pipirais, jei truksta įberti druskos
- košė neturi būti per skysta, ji turi gautis tokia kaip bulvių, tad jei ji per sausa reikia įdėti sviesto, o kad nesigautu labai skysta reiketu grietinėlę ir sviestą dėti porcijomis, o ne viską iš karto
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Veršiena su cukinijų padažu
3 porcijos
gaminimo laikas: 15 min ruošti ir 40 min troškinti
650 g veršienos
5 šalotės
2 cukinijos
2 morkos
žiūpsnelis rozmarino
druskos
grūstų pipirų
džiovintų petražolių
sviesto ir aliejaus kepimui
- veršieną supjaustyti gabalšliais (nepersistengti dėl smulkumo, kuo didesni gabalėliai, tuo geriau)
- apkepti svieste ir aliejuje
- sudeti šalotes, kurias perpjauti į kėturias dalis
- supjaustyti morkas šiaudeliais ir taip pat sudėti prie veršienos
- paskaninti druska, pipirais ir prieskoniais
- troškinti apie 30 min
- cukinijas supjaustyti šiaudeliais (taip pat nepersistengti smulkinant)
- ir dar patroškinti apie 10 min, tik ne ilgiau, tiksliau reikia troškinti kol cukinija išleis savo sultis ir iš karto nuimti nuo ugnies
Patiekti su bulvių koše.
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Eklerai su plikytu kremu
2 kepimo skardos
gaminimo laikas: apie 40 min
Plikyti pyragėliai
100 g sviesto (tik ne sviesto mišinio)
500 ml vandens
300 g miltų
60 g krakmolo
8-10 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių
- puode užvirinti 1/2 litro vandens su sviestu
- puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais
- maišyti, kol susiformuos vientisas tešlos gniužulas
- jį kaitinti apie 1 min, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų
- tešlą sudėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius
- recepte nenurodyta tikslus kiaušinių skaičius, nes reikia dėti tiek, kad tešlą nebūtų per kieta ir per skysta, kad galima būtų formuoti pyragėlius su konditeriniu maišeliu
- orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros
- kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos išspausti pyragėlius, paliekant vietos tarp jų, nes jie kils, tai palikti tiek, kad kylant nesusilietų
- kepti apie 30 min, kol gražiai parus
Vanilinis kremas įdarui
2 tryniai
40 g cukraus
20 g krakmolo
1 litras pieno
1 vanilės ankštis
- trynius išplakti su krakmolu, cukrumi ir 50 ml pieno
- likusį pieną užvirinti su vanilės ankštimi
- pieną nuimti nuo viryklės, išimti vanilės ankštį ir supilti trynių masę
- nuolat maišant, užvirinti
- kai kremas pradės tirštėti nuimti nuo plytelės
- kremą ataušinti
iškeptus eklerus konditeriniu švirkštu prifarširuoti kremu papuošti lydytu šokoladu ir skanaus :)
Receptas iš Didžiosios kepinių knygos
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)