trečiadienis, liepos 13

Veršienos medalijonai su kuskuso garnyru


3 porcijos
gaminimo laikas: 50 min

400 g veršienos išpjovos
250 g šparagų
200 ml grietinėlės
druskos
pipirų
levandos
aliejaus ir sviesto kepimui

- veršieną supjaustyti 1.5 cm storio gabalėliais ir apkepti aliejuje su sviestu
- sudėti šparagus ir supylus giretinėlę patroškinti apie 15-20 min

150 g kuskuso kruopų
1 svogūnas
1/3 cukinijos
70 g tarkuoto parmezano
aliejaus
200 ml daržovių bulijono

- svogūną ir cukiniją susmulkinti ir pakepti aliejuje
- suberti kuskuso kruopas, pakepinti
- supilti bulijoną ir uždengus patroškinti 10-15 min
- įmaišyti tarkuotą sūrį
- pagardinti druska

skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Aviena su kuskuso kruopomis



3 porcijos
gaminimo laikas: 50 min

350 g avienos
2 morkos
1 paprika
1 baklažanas
100 g kuskuso kruopų
300 ml daržovių sultinio
alyvuogių aliejaus

- avieną supjaustyti vidutiniais gabalėliais ir pakepti aliejuje su kapotu svogūnu
- morką supjaustyti ir sudėti prie kepamos avienos
- baklažaną supjaustyti smulkesniais nei aviena gabalėliais ir taip pat sudėti prie kepamos avienos
- kai morkos suminkštės suberti kuskuso kruopas ir vos vos pakepinti
- supilti sultinį
- troškinti uždengus apie 15-20 min

Skanaus :)


Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams


Keturių skonių keksas



6 porcijos
gaminimo laikas: 15 min gaminti, 70 min kepti

250 g sviesto
210 g cukraus
4 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. romo
50 g maltų migdolų
2 v.š. apelsinų likerio
25 g tarkuoto šokolado
1/2 a.š. kakavos
1 v.š. pieno
50 g maltų lazdyno riešutų
žiupsnelis cinamono
30 g cukraus sirupe konservuotos sukapotos apelsino žievelės
1 apelsino nutarkuota žievelė
1 v.š. konjako
cukraus pudros papuošimui

- ištirpinti sviestą ir jį atvėsinti
- kai pradės stingti, suberti 200 g cukraus, įmušti kiaušinius
- suberti atskirai sumaišytus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius
- įpilti šaukštą romo
- tešlą padalinti į keturis indelius
- į pirmąjį įmaišyti: maltus migdolus ir apelsinų likerį
- į antrąjį - tarkuotą šokoladą, kakavą, likusį cukrų ir pieną
- į trečiąjį - maltus riešutus, cinamoną ir likusį romą
- į ketvirtąjį - apelsino žievelę ir kojaką
- viską sukrėsti į kepimo formą
- 70 min kepti 175 C temperatūroje
- ataušintą keksą pabarstyti cukraus pudra

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams