sekmadienis, gegužės 1

Prancūziški blyneliai su varkše

Yra keli patiekalai, kuriu nemoku (taip prisipažinsiu - nemoku) gaminti. Galiu užsimerkusi pagaminti sunkiausia tortą ar šiaip kokį kulinarinį šedevrą, bet ... Ir vienas iš jų - tai blynai. Bet tenka mokytis, nes namiškiai juos labai mėgsta. Tad pasiryžau ir nusprendžiau mokytis :) Įdedu bandymą (na nesakysiu, kad pirmą, nes apsimeluočiau, buvo bandymų, kuriuos liaudis nušvilpė :(, o šis, kažkelintas :) ir sakyčiau labai labai vykęs :)



Porcijos 4-5
gaminimo laikas: 30 min

350 ml pieno
250 ml miltų
1-2 a.š. cukraus
1/2 a.š. druskos
2 kiašiniai
aliejaus kepimui

- visus indigridientus suplakiau šuotele, kad neliktų gumuliukų
- įkaitinti blynams skirtą keptuvę (kaip suprantu, kad tokioje patogiau vartyti blynus)
- patepti keptuvę aliejumi ir pilti po samtį blynų mišinio
- taip iškepiau 8 blynus

Blynelių įdaras

100 g varškės
1 bananas
5 braškės
1/2 obuolio
2 a.š. cukraus

- visus vaisius sumulkinti ir sumaišyti su cukrumi ir varške
- įvynioti įdarą į blynelius
- ir dar kartą blynelius pakepti (šį kartą geriau kepti svieste, kad gražiai apskrustų)


Patiekti su gritinės ir grietinėlės padažu :)
Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą