sekmadienis, gegužės 1

Bandelės su varške


12 bandelių

40 g šviežių mielių
500 g kvietinių miltų
400 g liesos varškės
1 a.š. druskos
1 kiašinio trinys
3 v.š. rūgpienio
150 ml drungno vandens

- ištirpinti mieles keliuose šaukštuose drungno vandens ir šiltai palaikyti apie 15 min
- suberti miltus (pora šaukštų pasilikti), sudėti varškę, supilti vandenį, suberti druską ir viską gerai minkyti, kol masė taps tampri
- apibarstyti likusiais miltais ir laikyti šiltai apie valandą, kol tešla padvigubės
- tešlą vės išminkyti
- miltuotomis rankomis suformuoti 12 vienodų rutuliukų ir juos sudėti ant sviestu suteptos skardos
- sumaišyti kiaušinio trynį su rūgpieniu ir aptepti bandeles
- padėti pastovėti dar 15 min
- orkaitę įkaitinti iki 200 C laipsnių temperatūros ir kepti 20 min

Skaniausia kol šiltos ir perteptos sviestu :)

Skanaus

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą