penktadienis, balandžio 29

Eklerai su plikytu kremu



2 kepimo skardos
gaminimo laikas: apie 40 min

Plikyti pyragėliai

100 g sviesto (tik ne sviesto mišinio)
500 ml vandens
300 g miltų
60 g krakmolo
8-10 kiaušiniai
2 a.š. kepimo miltelių

- puode užvirinti 1/2 litro vandens su sviestu
- puodą nukelti nuo viryklės ir suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais 
- maišyti, kol susiformuos vientisas tešlos gniužulas
- jį kaitinti apie 1 min, kol tešla lengvai atsiskirs nuo puodo kraštų
- tešlą sudėti į dubenį ir po vieną įmušti kiaušinius
- recepte nenurodyta tikslus kiaušinių skaičius, nes reikia dėti tiek, kad tešlą nebūtų per kieta ir per skysta, kad galima būtų formuoti pyragėlius su konditeriniu maišeliu
- orkaitę įkaitinti iki 200 C temperatūros 
- kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir ant jos išspausti pyragėlius, paliekant vietos tarp jų, nes jie kils, tai palikti tiek, kad kylant nesusilietų
- kepti apie 30 min, kol gražiai parus

Vanilinis kremas įdarui

2 tryniai
40 g cukraus
20 g krakmolo
1 litras pieno
1 vanilės ankštis

- trynius išplakti su krakmolu, cukrumi ir 50 ml pieno
- likusį pieną užvirinti su vanilės ankštimi
- pieną nuimti nuo viryklės, išimti vanilės ankštį ir supilti trynių masę
- nuolat maišant, užvirinti
- kai kremas pradės tirštėti nuimti nuo plytelės
- kremą ataušinti 

iškeptus eklerus konditeriniu švirkštu prifarširuoti kremu papuošti lydytu  šokoladu ir skanaus :)


Receptas iš Didžiosios kepinių knygos 

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą