ketvirtadienis, vasario 24
Spurgos (Jamie Oliver)
maždaug 25 spurgos
1 pakelis sausų mielių (7g)
70 g cukraus
500 g miltų
320 ml nenugriebto pieno
2 citrinos žievelės
1 apelsino žievelė
80 g sviesto
1 l aliejaus (kepimui)
- mieles sudėti su šaukštu cukraus bei šaukštu miltų į didelį dubenį ir užpilti šiltu pienu
- pastatyti šiltoje vietoje, kad mišinys suputotų
- paskui sudėti likusius produktus (likusį cukrų, miltus, citrinos ir apelsino žieveles, sviestą)
- viską išminkyti ir suformuoti tešlos rutulį
- jei rutulys limpa, nieko tokio, tiesiog reikia įberti daugiau miltų
- tešlą minkyti apie 5 min, kol ji taps glotni ir blizgi
- sudėti į dubenį ir palikti šiltai apie valandą
- kai tešla pakils dvigubai, ją vėl išminkyti
- ant miltuoto paviršiaus iškočioti tešlą 1 cm storiu
- išspausti 5 cm skersmens apie 25 vienetus apskritimų ir sudėti į riebalais išteptą skardą, kad vėl pakiltų
- būtinai palikti tarpelius, nes tešla kils
- palikti 45 min kilti
- kai tešlos skritulėliai padvigubės, kikviename skritulėlyje padaryti skylutes
- puode įkaitinti aliejų
- spurgas kepti porcijomis
- maždaug viena porcija kepa apie 2 minutes
- iškeptas spurgas sudėti ant servetėlių, kad susigertų riebalai
- iškeptas spurgas pabarstyti cukrumi ir patiekti šiltas
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą