penktadienis, balandžio 29
Kotletukai su džiovintais grybais ir lęšių koše
3 porcijos
gaminimo laikas: apie valandą
Kotletukams
600 g veršienos su jautiena faršo
2 saujos džiovintų grybų (naudojau džiovintus baravykus)
1 raudonas svogūnas (didelis)
1 kiaušinis
200 ml grietinėlės
druska
pipirai
sviesto ir aliejaus kepimui
- pasiruošti grybus. tai yra juos išmirkyti ir supjaustyti kuo smulkiau
- svogūną susmulkinti kuo smulkiau
- pusę svogūno ir grybus pakepti svieste
- faršą sumaišyti su kaiušiniu, pipirais ir druska
- suformuoti kotletukus į kurių vidų įdėti po šaukštą grybų masės
- apkepti aliejaus ir sviesto mišinyje, kepti kol gražiai apskrus iš visų pusių
- užpilti grietinėlę ir patroškinti apie 20-30 min
Lęšių košė
100 g lęšių (sausų)
50 ml grietinėlės
1 v.š. sviesto
druskos
pipirų
- lęšius išmirkyti vandenyje apie pora valandų
- virti kol suminkštės pasūdytame vandenyje
- išvirus nusunkti vandenį
- supilti grietinėlę ir pašildyti kol grietinėlė sušils
- blenderiu sutrinti
- paskaninti sviestu
- pagardinti pipirais, jei truksta įberti druskos
- košė neturi būti per skysta, ji turi gautis tokia kaip bulvių, tad jei ji per sausa reikia įdėti sviesto, o kad nesigautu labai skysta reiketu grietinėlę ir sviestą dėti porcijomis, o ne viską iš karto
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą