trečiadienis, vasario 9
Užkepta aviena
4 porcijos
gaminimo laikas: ruošti 10-15 min, kepti 50-60 min
500 g avienos
3 saliero stiebai
2 morkos
3 raudoni svogūnai
3 česnako skiltelės
200 ml raudono vyno
aliejaus (kepimui)
sviesto (kepimui)
1 sluoksniuotos tešlos lakštas (tokio dydžio lakštas, kad uždengtų indą)
lauro lapas
grūsti pipirai
druska
baziliko
rozmarino
- mėsą susipjaustyti vidutiniais gabaliukais ir pakepti aliejuje su sviestu
- supjaustyti griežinėliais saliero stiebus, svogūnus ir česnakus - viską pakepti kartu su mėsa
- supilti vyna, išgarinti alkoholį
- sudėti griežinėliais pjaustytas morkas
- pagardinti prieskoniais
- viską troškinti apie 30 min
- sudėti į indą skirtą kepti orkaitėje ir indą "aptraukti" sluoksniuotos tešlos lakštu (lakšto tepti nereikia)
- orkaitę įkaitinti 200C temperatūra ir kepti kol tešla gražiai apskrus
- patiekti kartu su sulaužytu paplotėliu
- galima pagardinti grietine
skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą