gaminimo laikas: 45 min ir dar laikas per kurį pyragas turi atvėsti
Pyragas
5 kiaušiniai
220 ml jogurto (be skonio)
225 g cukraus
75 g maltų migdolų
1 citrinos žievelė
1 apelsino žievelė
150 g miltų
200 g manų kruopų
1 a.š. kepimo miltelių
Tai pats lengviausias tešlos paruošimo būdas, kuriame nenaudosime jokių virtuvinių elektrinių prietaisų.
beje, čia nereikia jokių įpatingų įgūd-ių maišant, atskiriant, plakant :) nereikia laukti kol tešla pakils ar dar kas nors su ja pasidarys, tiesiog SUMAIŠYTI visus produktus be jokio eiliškumo, tik vienintelio ko reikia, tai pasistengti, kad nebūtų gumuliukų :)
Net drąsiai galiu pavadinti - tinginio paruošimo būdu :)
Skardą, kurioje kepsite pyragą, ištepti aliejumi ir pabarstyti miltais
Sukrėsti tėšlą, kuri gaunasi gana skysta
Kepti 180 C temperaturoje apie 35 min.
Iškepus palikti pyragą 1 valandai atvėsti.
Pistacijų užpilas
150 g pistacijų (nesūdytų !!!!)
100 ml medaus
1 apelsino sulčių
1 citrinos sulčių
- pistacijas pasmulkinti ir suberti į keptuvę.
- šiek tiek pakaitinti
- supilti medų
- viską užvirti ir išjungus palikti
- supilti apelsino ir citrinos sultis
Kaip sujungti pyragą ir užpilą ?
Pyragą subadyti mediniu pagaliuku ir užpilti karštą užpilą.
Svarbiausia, tai kad kažkuri iš šių dviejų dalių turi būti karštos, nes kitaip nesusijungs tarpusavyje
Labai gaivus ir labai skanus pyragas.
Jei kils klausimas dėl pistacijų, tai drasiai galiu pasakyti, kad sunku būtų jas kuo nors kitu pakeisti, nes čia jų skonis labai ryškus ir labai pagardina pyragą.
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą