trečiadienis, vasario 2
Befstrogenas pagal mane :)
3 porcijos
gaminimo laikas: pjaustyti 10 min, 30 min marinuoti, troškinti 45-55 min
500-600 g jautienos
2 morkos
1 svogūnas
3-5 česnakų skiltelės
20 g šoninės arba lašinukų
150-200 ml raudono vyno
8-10 v.š. grietinės
grūstų pipirų
maltų baltųjų pipirų
druskos
aliejaus
sviesto
- jautieną supjaustyti gabalėliais ir apvolioti maltuose baltuosiuose pipiruose, pamarinuoti apie 30 min
- pakepti aliejuje ant sviesto
- susmulkinti česnakus ir svogūną, juos sudėti prie apkepintos jautienos
- supilti vyną. virti/troškinti, tol kol išgaruos alkoholis (apie 5 min)
- morkas supjaustyti šiaudeliais ir taip pat sudėti į keptuvę prie mėsos
- viską troškinti apie 30-40 min
- šoninę arba lašinukus supjaustyti smulkiai ir pakepti atskiroje kaptuvėje, pakepinus sudėti prie mėsos
- suberti druską, grūstus pipirus, grietinę - viską išmaišyti ir dar patroškinti 10-15 min (priklausomai nuo mėsos, svarbiausia, kad mėsytė taptų minkšta)
Patiekti su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis
Skanaus :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Užsisakykite:
Rašyti komentarus (Atom)
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą