trečiadienis, liepos 13

Keturių skonių keksas



6 porcijos
gaminimo laikas: 15 min gaminti, 70 min kepti

250 g sviesto
210 g cukraus
4 kiaušiniai
125 g miltų
125 g krakmolo
1 a.š. kepimo miltelių
2 v.š. romo
50 g maltų migdolų
2 v.š. apelsinų likerio
25 g tarkuoto šokolado
1/2 a.š. kakavos
1 v.š. pieno
50 g maltų lazdyno riešutų
žiupsnelis cinamono
30 g cukraus sirupe konservuotos sukapotos apelsino žievelės
1 apelsino nutarkuota žievelė
1 v.š. konjako
cukraus pudros papuošimui

- ištirpinti sviestą ir jį atvėsinti
- kai pradės stingti, suberti 200 g cukraus, įmušti kiaušinius
- suberti atskirai sumaišytus miltus, krakmolą ir kepimo miltelius
- įpilti šaukštą romo
- tešlą padalinti į keturis indelius
- į pirmąjį įmaišyti: maltus migdolus ir apelsinų likerį
- į antrąjį - tarkuotą šokoladą, kakavą, likusį cukrų ir pieną
- į trečiąjį - maltus riešutus, cinamoną ir likusį romą
- į ketvirtąjį - apelsino žievelę ir kojaką
- viską sukrėsti į kepimo formą
- 70 min kepti 175 C temperatūroje
- ataušintą keksą pabarstyti cukraus pudra

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą