Prancuzijoje pasakojama, kad Cannele Bordelais buvo pradėtas gaminti XVIII a. Apreiškimo vienuolyne (dabar Gailestingumo vienuolynas) Cannele apskrityje. Jį pagamino vienuolė panelė Bordeaux. Tačiau tai dar nebuvo ištobulintas desertas. Tai net iš tolo nebeprimena šiais laikas gaminamu Canneles Bordelais pyragėlių, nes tai buvo desertas gaminamas ant cukranendrės pagaliuko, specialiomis technologijomis lipinant tešlą. Tai viena šio nuostabaus deserto atsiradimo istorija.
Tačiau abiau priimtinesnė yra kita.
Vienas kepėjas 1970 metais norėdamas pagaminti desertą, vyksiančioms konditerių varžyboms. Jis pagerino receptą įdėdamas romo ir vanilės.
24 nuostabūs pyragėliai, naudojant 3.5x3.5 cm formeles
gaminimo laikas - gaminti 10 min, laikyti šaltai 1-2 val, kepti 55-65 min
2 kiaušiniai
2 tryniai
500 ml pieno
1-2 v.š. vanilės
1-2 v.š. romo
250 g cukraus
100 g miltų
druskos
50 g svietso (ištepti formelėms)
rudojo cukraus (įbarstyti į formeles)- į maišymo inda suberti miltus, cukrš bei druska - viska gerai ishmaišyti
- i kaitinimui skirtą indą supilti piena, roma, bei vanilę, bei 50 g sviesto. viską kaitinti iki užvirimo
- kol pienas kais, i miltų mišinų įmušti kiašinius bei trynius. juos gerai išsukti mediniu šaukštu
- svietą išlydyti
- į miltų/kiaušinių masę supilti išlydytą svietstą ir taip pat gerai išmaišyti
- tada kai pienas "užvirs", labiausiai tinka, kai pienui pradėjus virti kraštuose susidaro mažyčiai burbuliukai, pieną supili į miltų masę. pieną pilti nuolat maišant
- masę atvėsinti
- masę palikti (geriausia būtų dėti į šaldytuvą) 1-2 val (kiek turite laiko, tiek ir laikyti, bet kuo ilgiau, tuo geriau)
- išėmus indą tešlą išmaišyti
- orkaitę ikaitinti iki 270C temperatūros
- formelių paruošimas: formeles ištepti svietu ir įbarstyti rudojo cukraus
- pirmiausia kepti 5 min 270 C
- tada sumazinti iki 160-180 C ir kepti 50-60 min
Juos galima laikyti sandarioje dėžutėje gana ilgą laiką.
Prancūzai juos valgo pusryčiams, pavakariams arba tiesiog šiaip.
Tai patys nuostabiausi pyragėliai :)
Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams
Šis receptas tikrai tobulas, isbandžiau jau du kartus. Kanelės nuostabios. Tik aš silikoninių formelių visai netepu sviestu ir nebarstau cukrumi. Ir taip apskrudusios ir saldžios.
AtsakytiPanaikintiLaikau tešlą dažniausiai 24 val., trumpiau nebandžiau.
labai dziaugiuosi kad patiko :) - cia esme, kad kuo ilgiau laikoma teshla tuo jie skanesni, nes svarbu, kad ne per trumpai palaikyti, nes tada ji nespes subresti :)
AtsakytiPanaikinti