ketvirtadienis, lapkričio 17

Košės juk sveika :)

Kaip nuostabu pabusti ryte :) 
O tas nuostabus rytas prasideda nuo nuostabios minties :( ką pagaminti ? košė ? :) 
Niekas neklausia ar tai tikrai nuostabu, papraščiausiai šiuo metu taip reikia įtikėti. Nes visose knygose parašyta, kad vaiko rytas turi prasidėti nuo  angliavandenių dozės. O kadangi mano nuomone daugiau angliavandenių gali būti tik bananuose (na tai jau būtų virš visko) - tai geriausias pasirinkimas - KOŠĖ.
Ir vat čia prasideda variacijos, tai kas atrodė neskanu, tampa Nuostabu. 
Kaip paversti kelias rūšis (manai, grikiai, ryžiai, avižiniai dribsniai ir t.t.) keikvienos dienos rytiniu patiekalu ir kad dar neatsibostų. Nes pasirodo, kad kelis kartus kartoti tą patį šedevrą - nuodemė (na tiksliau tai tampa ignoruojamas ir nevalgomas šedevras). 
Tad nuo šiol įamžinsiu tuos rytinius genealius receptus, kad ne tik man, bet ir kas skaitys, kiltų geras gūsis fantazijos :)

Pradėti reikėtų nuo elemtariausio, bet tikrai vieno iš skaniausių receptų:



Avižinė rytinė košė 

2 porcijos 
gaminimo laikas: 10 min virti ir dar 10 min palaikyti šiltai

100 g avižinių dribsnių
200 ml pieno
1 a.š. cukraus
druskos
cinamono
2 v.š. sviesto
uogų (uogienės)

- supilti pieną į puodą ir pakaitinti (bet neužvirti)
- suberti avižinius dribsnius ir nuolat maišant ant mažos ugnies virti
- jei matysite, kad košė labai tirštėja, įpilkite dar pieno 
- įmaišyti žiūpsnelį druskos ir šaukštelį cukraus, bei šaukštelį cinamono
- įdėti sviestą, uždengti ir palaikyti šiltai apie 10 min
- sviestą išmaišyti, paskaninti megstamomis uogomis ar uogiene ir patiekti :)




Trintų kepintų avižų košė

2 porcijos 
gaminimo laikas: 10 min

100 g trintų kepintų sumaltų avižų
200 ml pieno 
mėgstamų uogų

- pieną pakaitinti (bet neužvirti)
- avižas uzpilti šiltu pienu ir palikti pastovėti kelias minutes, kol suminkštės 
- apiberti mėgstamomis uogomis 

P.S. labai skani (nesaldi ir nesūri) košė, kuri šiuo metu karaliauja mūsų pusryčių meniu :) tik kažkodėl man atrodo, kad tai dėl braškių, bet teks patikrinti ar bus priimtinas variantas su kitokiomis uogomis :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą