pirmadienis, sausio 24

Įdarytos paprikos


3 porcijos
gaminimo laikas - 15 min ruošti, 45 min troškinti

7 mažos paprikos
1,5 litro sultinio
250 g veršienos faršo
50 g ryžių
1 svogūnas
2 pomidorai
1-2 morkos
1 kiaušinis
4 skiltelės česnako
sauja šviežių petražoliu
druskos
grūstų pipirų
aliejaus (kepimui)
grietinės (pagardinimui)

- svogūnus ir česnakus susmulkinti ir pakepti apiejuje.
- ryžius išvirti.
- mėsos faršą sumaišyti su keptais svogunais ir česnakais, virtais ryžiais, kaišiniu
- iberti grūstų pipirų ir druskos, bei kapotu petražolių
- paprikos kotelius nupjauti ir prifarširuoti pagaminto įdaro
- sustatyti puode, puodas turi buti aukūtas, kad sustačius paprikas būtų galima pripilti sultinio ir paprikos panirtų beveik iki viršaus.
- į tarpus tarp parikų prikaišioti morkų, pomidorų bei petražolių šakelių.
- troškinti 45 min.
- patiekiant pagardinti grietine

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Risotto (Jamie Oliver)


3 porcijos
gaminimo laikas - 45 min

500 ml sultinio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. ir 70 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
2 česnako skiltelės
3 salierų stiebai
200 g ryžių
1 taurė balto vyno
druskos
75 g parmezano sūrio

- susmulkinti svogūnus, salierus bei česnakus ir pakepinti aliejuje. sudėti sviestą (1 v.š.).
- kepti ant silpnos ugnies 15 min.
- kai daržovės suminkštės, suberti ryžius.
- kepant daržoves pastoviai maišyti.
- kai ryžiai taps permatomi (skaidrūs) supilti vyną.
- ryžius su daržovėmis patroškinti, kol išgaruos vynas.
- kai vynas susigers į ryžius, įpilti samtį sultinio ir įberti gerą žiupsnį druskos.
- sumažinti ugnį ir vis pilti po samtį sultinio, laukiant kol viskas susigers ir pastoviai pamaišant.
- tai truks apie 15 min.
- patikrinti ar ryžiai išvirę, jei ne, tada kartoti tą patį :) (pilti sultinį ir maišyti)
- jei atsitiks taip, kad neišvirus ryžiams pristigs sultinio, įpilti samtį verdančio vandens.
- išvirus ryžiams, puoda nukelti nuo ugnies, suberti parmezaną, sudėti likusį sviestą. gerai išmaišyti. uždengti puodą ir palikti kelioms minutėms pastovėti.

P.S. valgyti kuo greičiau, tik pagaminus, kol jis gražiai atrodo ir nepavirto į paprastą ryžių košę :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Avinžirnių sriuba

3 porcijos
gaminimo laikas: 60 min mirkyti, 60 min virti, 10 min ruošti

200 g avižirnių
1,5 litro sultinio (labiausiai tinka avienos)
1 morka
1 svogūnas
1/2 geltonos paprikos
3 skiltelės česnako
100 ml grietinėlės
druskos
grūstų pipirų
sūrio (papuošimui) (labiausiai tinka Bree)
sezamo sėklų (papuošimui)

- išmirkyti avižirnius ir juos virti sultinyje apie 40 min.
- svogūna ir šesnakus susmulkinti ir pakepti alyvų aliejuje. sudėti į verdamus avižirnius.
- morkas supjaustyti griežinėliais ir virti kartu su avižirniais apie 20 min, tiksliau tol, kol morkos ir avižirniai bus minkšti.
- paprika apkepti orkaitėje (tol kol nusiims odelė), supjaustyti ir sudėti prie avižirniu.
- kai visos daržovės bus minkštos, susmulkinti blenderiu iki tyrelės konsistencijos.
- supilti grietinėlę ir viską išmaišyti, bei užvirti maišant.
- paskaninti druska, grūstais pipirais
- patiekti su bree sūriu ir apibarstyti skrudintomis sezamo sėklomis.

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams