penktadienis, lapkričio 18

Veršiena su šparaginėm pupelėm


3 porcijos
gaminimo laikas: 50 min

500 g veršienos
200 g šparaginių pupelių
30 g. sviesto
200 ml grietinėlės
200 ml daržovių sultinio
2 v.š. garstyčių
grūstų pipirų
druskos

- veršieną pakepti svieste
- supilti sultinį ir patroškinti 20 min
- sudėti šparagnes pupeles ir dar patroškinti 10 min
- supilti grietinėlę, suberti prieskonius ir sudėti garstyčias
- dar patroškinti kelias minutes

Patiekti su virtomis morkomis ir bulvių koše :)

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Miežinių kruopų tiršta sriuba



100 g miežinių kruopų
40 g makaronų (vamzdelių)
1 morka
2 šalotės (galima dėti mėlynąjį svogūną)
1/2 baklažano
100 g virtos ir smulkiai susmulkintos veršienos
500 ml jautienos sultinio
šviežio baziliko smulkintų lapelių
druskos
grūstų pipirų

- šalotes supjaustyti smulkiai ir pakepinti, kol taps skaidrios
- morkas susmulkinti ir pakepti su šalotėmis
- baklažaną taip pat susmulkinti ir pakepti kartu su morkomis ir šalotėmis
- kai baklažanas apkeps supilti sultinį, suberti kruopas ir virti 15 min (kol kruopos suminkštės)
- suberti prieskonius
- suberti makaronus ir smulkintą (kapotą) veršieną ir dar pavirti apie 7 minutes

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams