ketvirtadienis, sausio 20

Lęšių ir mėtų sriuba




3 porcijos
gaminimo laikas 2 val mirkyti, 1,5 val virti, 10 min ruošti


1 stiklinė lęšių
ėriuko kauliukas
1 svogūnas
2 česnako skiltelių
100 ml grietinėlės
sauja mėtų lapelių
druskos
grūstų pipirų
alyvuogių aliejaus (kepimui)

- Lęšius mirkiau pora valandų karštame vandenyje. Virti dar 50 min su ėriuko kauliuku.
- Mėtos lapelius sudėti į puodą, įberti druskos ir pipirų.
- Svogūną su česnaku supjaustyti ir pakepti alyvų aliejuje, kepti tol kol pabals svogūnai. Pakeptus česnakus su svogūnu sudėti į puodą ir dar kartu pavirti 30 min (kol lęšiai suminkštės).
- Kauliuką išimti ir likusią masę susmulkinti iki tyrelės konsistencijos.
- Supilti grietinėlę ir išmaišius pavirti dar kelias minutes.


P.S. nuostabi, lengva sriuba, tačiau reikia nepamiršti, kad lęšius reikia mirkyti :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams