trečiadienis, vasario 9

Veršiena su raugintais kopūstais



3 porcijos
gaminimo laikas: apie valandą

500 g veršienos su kauliukais
300 g raugintų kopūstų
1 paprika
2 svogūnai
300 ml sultinio (nesūdyto)
grūstų pipirų
druskos
kmynų
aliejaus (kepimui)

- svogūnus smulkiai susmulkinti ir pakepti aliejuje
- veršienos gabalėlius sudėti prie apkptų svogūnų ir apkepti
- papriką supjaustyti juostėmis ir sudėti kartu su kopūstais prie kepamos veršienos
- užpilti sultinio tiek kad apsemtu iki pusės troškinio
- suberti prieskonius
- troškinti apie 40 min

Patiekti su bulviu koše ir marinuotomis daržovėmis

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Užkepta aviena



4 porcijos
gaminimo laikas: ruošti 10-15 min, kepti 50-60 min

500 g avienos
3 saliero stiebai
2 morkos
3 raudoni svogūnai
3 česnako skiltelės
200 ml raudono vyno
aliejaus (kepimui)
sviesto (kepimui)
1 sluoksniuotos tešlos lakštas (tokio dydžio lakštas, kad uždengtų indą)
lauro lapas
grūsti pipirai
druska
baziliko
rozmarino


- mėsą susipjaustyti vidutiniais gabaliukais ir pakepti aliejuje su sviestu
- supjaustyti griežinėliais saliero stiebus, svogūnus ir česnakus - viską pakepti kartu su mėsa
- supilti vyna, išgarinti alkoholį
- sudėti griežinėliais pjaustytas morkas
- pagardinti prieskoniais
- viską troškinti apie 30 min
- sudėti į indą skirtą kepti orkaitėje ir indą "aptraukti" sluoksniuotos tešlos lakštu (lakšto tepti nereikia)
- orkaitę įkaitinti 200C temperatūra ir kepti kol tešla gražiai apskrus
- patiekti kartu su sulaužytu paplotėliu
- galima pagardinti grietine

skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Nuostabieji kotletukai


3 porcijos
gaminimo laikas: 30 min laikyti, 10 min ruošti, 20 min troškinti

550 g veršienos su kiauliena faršo
2 v.š. pieno
1 kiaušinis
2 šalotės
4 česnako skiltelės
žiūpsnis prieskonių mišinio (grūstų pipiru, druskos, baziliko, petražolių, čiobrelių, džiovintos paprikos)
aliejaus (kepimui)
200 ml grietinėlės

- česnakus ir svogūnus susmulkinti bei pakepti aliejuje
- visus produktus sumaišyti ir palikti 30 min pastovėti (geriausiai šaldytuve)
- suformuoti norimo dydžio kotletukus
- įkaitinti aliejų ir kepti, tol kol apskrus iš abiejų pusių
- supilti grietinėle ir patroškinti ant labai mažos ugnies apie 20 min

skaniausia su bulvių koše ir marinuotomis daržovėmis

skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Kapotos salotos

Tai pačios lengviausios ir gaiviausios salotos, kokios tik gali būti :) 
Kai atsibosta viskas, kas jau įprasta, galima pasigaminti šių nuostabių salotų, kurios tiks ir kaip garnyras prie pagrindinio patiekalo ir kaip atskiras patiekalas su šilta bandele :)


2 porcjos
gaminimo laikas: 15 min

sauja aisbergo salotu
2 pomidorai
pusė raudonos paprikos
sėklų mišinio (saulėgražos, kėdro riešutai, moliūgo sėklos)
alyvuogių aliejaus
balzamiko

- pomidorus, papriką, salotas smulkiai supjaustyti
- viską ką supjaustėte pabarstyti druska ir dideliu šefo peiliu kapoti, tol kol viskas naturaliai susimaišys (tiksliau persimaišys tarpusavyje ir nebus vienas nuo kito atsiskyrę)
- sudėti kapotą mišinį i dubenį (kuriame tieksite) supilti alyvuogių aliejų, balzamiką ir viską sumaišyti
- sėklų mišinį pašildyti keptuvėje ir apibarstyti salotas



Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Avinžirnių sriuba su lydytu sūreliu



3 porcijos
gaminimo laikas: mirkyti 4-12 val, ruošti 15-20 min, virti 40-50 min

200 g avižirnių
1.5 litro jautienos sultinio
1 mažas svogūnas
3 česnako skiltelės
100 g lydyto sūrelio (be priedu)
100 ml grietinėlės
50 g kieto sūrio (Džiugas) (pabarstymui)
žiūpsnelis druskos
žiūpsnelis grūstų pipirų mišinio (raudoni, žali, juodi)
džiovinto baziliko
25 g sviesto (kepimui)


- avižirnius išmirkyti (geriausiai per naktį, tada reikės trumpiau virti)
- į puodą supilti jautienos sultinį ir suberti išmirkytus avižirnius, virti apie 30-40 min, kol avižirniai suminkštės
- svogūną ir česnaką pakepti svieste, tik neperkepti, kepi kol svogūnas pabals, sudėti į puodą su avižirniais
- avižirnius susmulkinti blenderiu iki tyreles konsistencijos
- sudėti lydytą sūrį
- paskaninti prieskoniais - druska, pipirais, bazilikais
- supilti grietinėlę
- viską gerai išmaišyti ir pavirti dar 5 min
- patiekiant apibarstyti tarkuotu sūriu


Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Kokosiniai sausainiai


2 kepimo skardos 
gaminimo laikas: ruošti 10 min, kepti 13 min

3 kiaušinio baltymai
250 g cukraus pudros
200 g kokoso drožlių 
1 a.š. vanilinio cukraus
1 a.š. citrinos sulčių

- kiaušinio baltymą išplakti su cukraus pudra, plakti kelias minutes maksimaliu greičiu.
- suberti kokoso drožles 
- suberi vanilinį cukrų ir vėl gerai išmaišyti (tik nepersistengti, nes baltymai gali subliukšti)
- atsargiai įmaišyti citrinos sultis
- tešla turi būti grietinės konsistencijos
- įkaitinti orkaitę iki 170-180C laipsnių karščio
- į kepimo skardą įtiesti kepimo popieriaus ir šaukštu išpilstyti tešlą
- svarbiausia palikti nemažus tarpelius tarp sausainių, nes kepimo metu jie plėsis į šonus
- kepti 12-13 min


P.S. labai lengvai paruošiami sausainukai.
P.P.S. už receptą ačiū Vandutei :)


Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams