ketvirtadienis, lapkričio 17

Morenginis kriaušių tortas



Tešla
4 kiaušiniai
100 g sviesto
280 g cukraus
150 g miltų
1/2 a.š. kepimo miltelių
100 g migdolų plokštelių

Kremas
850 ml konservuotų kriaušių
400 ml grietinėlės
2 a.š. vanilinio cukraus 
3 a.š. žalatinos

- orkaitę įkaitinti iki 175 laipsnių temperatūros
- kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų
- sviestą išsukti iki purumo su 130 g cukraus, sudėti trynius ir įpilti 2 v.š. vandens
- viską išplakti iki purumo
- miltus sumaišyti su kepimo milteliais ir šį mišinį po šaukštą suberti į trynių ir sviesto masę
- atsargiai išmaišyti
- pusę tešlos dėti į kepimo popieriumi išklotas dvi 28 cm skersmens kepimo formas
- kepti 20 min 
- iškeptus pagrindus ataušinti
- paruošti beze masę
- baltymus išplakti iki standžių putų, plakant suberti likusį cukrų
- masę sutepti ant abiejų atvėsusių torto pagrindų
- apiberti migdolų plokštelėmis
- dar kartą dėti į orkaitę, įkaitintą iki 175 laipsnių temperatūros ir kepti 15 min
- beze turi pradėti rusvėti
- kol kepa beze reikėtu pasiruošti pertepimą
- žalatiną išbrinkinti ir pakaitinti, kad ištirptų
- grietinėlę išplakti su cukrumi ir įmaišyti ištirpintą žalatiną
- kriaušes supjaustyti ir išdėlioti ant pirmo beze sluoksnio 
- ant kriaušių sukrėsti grietinėlę
- ušdėti antrą biskvito/beze sluoksnį
- tortą geriausiai nors pora valandų palaikyti šaldytuve
- supjaustyti į 12 gabalėlių

Skanaus :) 

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą