trečiadienis, vasario 9

Avinžirnių sriuba su lydytu sūreliu



3 porcijos
gaminimo laikas: mirkyti 4-12 val, ruošti 15-20 min, virti 40-50 min

200 g avižirnių
1.5 litro jautienos sultinio
1 mažas svogūnas
3 česnako skiltelės
100 g lydyto sūrelio (be priedu)
100 ml grietinėlės
50 g kieto sūrio (Džiugas) (pabarstymui)
žiūpsnelis druskos
žiūpsnelis grūstų pipirų mišinio (raudoni, žali, juodi)
džiovinto baziliko
25 g sviesto (kepimui)


- avižirnius išmirkyti (geriausiai per naktį, tada reikės trumpiau virti)
- į puodą supilti jautienos sultinį ir suberti išmirkytus avižirnius, virti apie 30-40 min, kol avižirniai suminkštės
- svogūną ir česnaką pakepti svieste, tik neperkepti, kepi kol svogūnas pabals, sudėti į puodą su avižirniais
- avižirnius susmulkinti blenderiu iki tyreles konsistencijos
- sudėti lydytą sūrį
- paskaninti prieskoniais - druska, pipirais, bazilikais
- supilti grietinėlę
- viską gerai išmaišyti ir pavirti dar 5 min
- patiekiant apibarstyti tarkuotu sūriu


Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą