ketvirtadienis, vasario 24

Bandelės su uogiene




12 bandelių
gaminimo laikas: 10 min, kildinti apie 1-2 val, kepti 30 min


400 g miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
50 g cukraus
1 pakelis vanilinio cukraus
3 tryniai
200 ml pieno
200 g sviesto
vienos citrinos žievelė
mėgstamos uogienės


- dideliame dubenyje sumaišyti mieles su miltais
- suberti cukrų, vanilinį cukrų, nutarkuotą citrinos žievelę, įmušti 3 kiaušinių trynius, įpilti pieną ir pusę ištirpinto sviesto ir viską gerai išmaišyti
- palaikyti tešlą šiltoje vietoje, kol tešla pakils mažiausiai dvigubai
- vėl paminkyti ir iškočioti 1 cm storio lakštą, kurį supjaustyti 6x8 cm stačiakampiais
- kiekvieną stačiakampį aptepti uogiene ir suvynioti
- ritinėlius aptepti likusiu 100 g ištirpinto sviesto
- sudėlioti skardoje paliekant tarpus tarp andelių
- vėl palaikyti šiltai, kol jie padvigubės
- dėti į įkaitintą orkaitę iki 200 C šilumos
- kepti 30 min, kol apskrus

Patiekti šiltas arba šaltas apibarstytas cukraus pudra :) Labai skanios ir lengvos bandelės :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą