ketvirtadienis, sausio 27

Vištienos ir špinatų risotto (chef Andrejus)


3 porcijos
gaminimo laikas - 40 min (virti vištieno sultinį) ir dar 45 min gaminti risotto

1,2 litro vištienos sultinio
70 g sviesto
1 v.š. alyvuogių aliejaus
2 svogūnas
5 skiltelės česnako
250 g  ryžių
150 ml sauso balto vyno
100 g špinatų lapelių
200 g virtos vištienos
80 g Parmezano sūrio

1 morka
druska
pipirų žirniukai (žali, raudoni, juodi)


- išvirti vištienos sultinį (vištiena, vienas svogūnas, 3 skiltelės česnako, 1 morka, pipitai, druska, vanduo). virti apie 40 min.
- keptuvėje įkaitinkiti sviestą kartu su aliejumi. sudėti likusi svogūną ir likusius česnakus. Kepinti ant vidutinės ugnies apie 4 min kol svogūnai ir česnakai suminkštės
- supilkite ryžius į keptuvę kur yra svogūnai ir česnakai. viską gerai išmaišyti. 

- tada supilti baltą vyną. Palaipsniui maišykite. kepti tol kol vynas beveik visai išgaruos.
- maišant palaipsniui samčiu pilti vištienos sultinį. sultinys susigers į ryžius. 

- kepinkite apie 20 min. taip turėtų susigerti visas turimas sultinys, jei sultinio pritrūks naudoti vandenų.
- vištieną pasmulkinti priimtino dydžio gabaliukais ir dėti į risottą. Išmaišyti

- tada sudėti špinatų lapelius. toliau kepti dar 3-4 min.
- patiekiant pabarstyti tarkuotu parmezano sūriu.

Skanaus!



Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą