pirmadienis, sausio 24

Avinžirnių sriuba

3 porcijos
gaminimo laikas: 60 min mirkyti, 60 min virti, 10 min ruošti

200 g avižirnių
1,5 litro sultinio (labiausiai tinka avienos)
1 morka
1 svogūnas
1/2 geltonos paprikos
3 skiltelės česnako
100 ml grietinėlės
druskos
grūstų pipirų
sūrio (papuošimui) (labiausiai tinka Bree)
sezamo sėklų (papuošimui)

- išmirkyti avižirnius ir juos virti sultinyje apie 40 min.
- svogūna ir šesnakus susmulkinti ir pakepti alyvų aliejuje. sudėti į verdamus avižirnius.
- morkas supjaustyti griežinėliais ir virti kartu su avižirniais apie 20 min, tiksliau tol, kol morkos ir avižirniai bus minkšti.
- paprika apkepti orkaitėje (tol kol nusiims odelė), supjaustyti ir sudėti prie avižirniu.
- kai visos daržovės bus minkštos, susmulkinti blenderiu iki tyrelės konsistencijos.
- supilti grietinėlę ir viską išmaišyti, bei užvirti maišant.
- paskaninti druska, grūstais pipirais
- patiekti su bree sūriu ir apibarstyti skrudintomis sezamo sėklomis.

Skanaus :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

2 komentarai: