pirmadienis, sausio 24

Risotto (Jamie Oliver)


3 porcijos
gaminimo laikas - 45 min

500 ml sultinio
1 v.š. alyvuogių aliejaus
1 v.š. ir 70 g sviesto
1 nedidelis svogūnas
2 česnako skiltelės
3 salierų stiebai
200 g ryžių
1 taurė balto vyno
druskos
75 g parmezano sūrio

- susmulkinti svogūnus, salierus bei česnakus ir pakepinti aliejuje. sudėti sviestą (1 v.š.).
- kepti ant silpnos ugnies 15 min.
- kai daržovės suminkštės, suberti ryžius.
- kepant daržoves pastoviai maišyti.
- kai ryžiai taps permatomi (skaidrūs) supilti vyną.
- ryžius su daržovėmis patroškinti, kol išgaruos vynas.
- kai vynas susigers į ryžius, įpilti samtį sultinio ir įberti gerą žiupsnį druskos.
- sumažinti ugnį ir vis pilti po samtį sultinio, laukiant kol viskas susigers ir pastoviai pamaišant.
- tai truks apie 15 min.
- patikrinti ar ryžiai išvirę, jei ne, tada kartoti tą patį :) (pilti sultinį ir maišyti)
- jei atsitiks taip, kad neišvirus ryžiams pristigs sultinio, įpilti samtį verdančio vandens.
- išvirus ryžiams, puoda nukelti nuo ugnies, suberti parmezaną, sudėti likusį sviestą. gerai išmaišyti. uždengti puodą ir palikti kelioms minutėms pastovėti.

P.S. valgyti kuo greičiau, tik pagaminus, kol jis gražiai atrodo ir nepavirto į paprastą ryžių košę :)

Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą