penktadienis, vasario 18

Graikiškas apelsininis pyragas

Pabuvojus nuostabioje Graikijoje, įspūdį palieka desertai (na gal tai tik man - saldumynų garbintojai).
Tik man kėlė nuostabą jų skonis ir tai kad niekaip nesupratau kas juose ne taip, tiksliau kas tai per nuostabus indigridientas, kuris ir suteikia išskirtinumo. Teko įsigyti kelias vietines graikiškas knygas ir taip pasinėriau į bandymus :)
Pirmasis bandymas buvo Jamie Oliver pyragas, kurį jis gamino keliaudamas po Graikiją.

Antrasis bandymas ieškant to nuostabaus, nepamirštamo skonio !!!


23 cm skersmens kepimo skarda
gaminimo laikas: 1.5 val

2 apelsinai
1 puodelis pieno
3 kiaušiniai
4 v.š. manų kruopų
320 g maltų migdolų
1 a.š. kepimo miltelių

Blenderyje susmulkinti du apelsinus - taip teisngai !!! - apelsinus susmulkinti kartu su žievelėmis
Bet tai tik vienintelis sunkiasnis darbas, nes ir vėl gaminant pyragą nereikia naudoti jokių gabumų ir prietaisų.
Papraščiausiai sumaišyti visus produktus.
Orkaitę įkaitinti iki 150-160 C temperatūrą ir kepti apie 1 valandą ir 15 minučių.



Užpilas

200 ml apelsino sulčių
3 v.š. medaus
mėgstamų riešutų (naudojau pistacijas, nes man jos šiuo metu idealiai tinka prie žodžio "Graikija")

Pasirinktus riešutus pakepinti keptuvėje (tik neperkepti, kad nesijaustų kartumo), sudėti medų, palaukti kol užvirs ir iškarto išjungti, supilti apelsinų sultis, išmaišyti.
Užpilą supilti ant pyrago :) Šį kartą badyti nereikia, nes pyragas ir taip labai minkštas ir gerai sugeria.



Receptas iš knygos "Kretos receptai"


Tekstą, nuotraukas ir receptus draudžiama naudoti komerciniams tikslams

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą